De vluchteling

Openingsverhaal in ‘Fantastische Vertellingen, nr. 60’.

Stichting Fantastische Vertellingen 2021. Illustraties door Marco Bezoet de Bie.

ISSN 0167-8132

Te koop via de webshop van Stichting Fantastische Vertellingen.

‘Hij had haar nooit gezegd dat hij haar liever zag lachen, dat hij liever niet had dat ze schreef. Nog even bleef hij naar haar kijken. Wat zou ze schrijven?’

Twee verhaallijnen: een vluchteling die niet alleen voor mensen vlucht en een verliefd stel dat hun droomhuis koopt. Maar wie heeft het echte geluk bereikt? Is er wel een verschil tussen dromen en vluchten?

Gepelde aarde

Gepelde aarde

Uitgeverij Keytree 2020. Foto omslag door Florence van Hunsel.

ISBN: 9789492719195

Te koop via de webshop van Uitgeverij Keytree, via uw lokale boekwinkel of via andere webwinkels, zoals bol.com. Ook als e-book te koop (epub).

‘De spin liep op een manier die niet deugde. Zijn poten kwamen neer op een plek waar ze niet neer hoorden te komen. Uit de spintepels vloeide een draad die op een zekere manier de ruimte doorkruiste alsof het bewoog – of moet ik zeggen sneed? – op de plaats waar het onbeweeglijk stil hing. Ik wendde mijn ogen ervan af en ik wist dat ik mijn blik niet naar boven moest richten.’

Niemand pelt de korst van de werkelijkheid af om eronder te kijken. Maar wat als dat onbekende zich aan ons opdringt? Vluchten we, worden we overmand door waanzin of proberen we het te negeren? In de verhalen in deze bundel komen mensen terecht in situaties die ‘niet zouden moeten zijn’. Ze staren diep in de afgrond van het onbekende, met alle gevolgen van dien. Dit debuut van Dolf Wagenaar bevat verhalen, geïnspireerd door de verhalen van schrijvers als H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Arthur Machen, Thomas Ligotti en Franz Kafka en de schilderijen van David Lynch en Edvard Munch. De verhalen vormen een mix van horror, thriller, gothic en weird fiction, vermengd met absurdisme en magisch realisme.

Links

Gebundelde werken

Drie verzamelingen met oudere (niet bij een uitgever gepubliceerde) verhalen, recensies en essays. Gratis te downloaden als pdf.

Gebundelde verhalen
Gebundelde recensies
Gebundelde essays