Het Bewoonde Huis

Kort verhaal in ‘Fantastische Vertellingen, nr. 69’.

Stichting Fantastische Vertellingen 2024. Illustraties door Gidion van de Swaluw.

ISSN 0167-8132

Te koop via de webshop van Stichting Fantastische Vertellingen.

‘Gekwelde gezichten werden zichtbaar voor de ramen van de Bewoonde Huizen, dode gezichten, vervagende gezichten.’

Vanya komt in de wildernis terecht bij een huis waar wonderbaarlijk genoeg een oude vrouw woont. Deze vertelt haar waarom haar huis het Bewoonde Huis heet.

Three Weird Tales

Three translated stories from the short story collection ‘Gepelde aarde’ in one e-book. (Translators: Lizzie Kean & Joost Aldegonda H. Peeters)

Dolf Wagenaar 2023.

For sale at Barnes & Noble.

‘The sigh far below him was barely audible at first. He thought he must have imagined it, but it got louder and louder and grew into a soft whimper. This was no dying animal. The whimper crescendoed into a mixture of wailing and cries of pain and grief and then into deafening screaming. But Pieterken didn’t feel any real fear.’

De laatste post

Kort verhaal in het jaarboek van Stichting Fantastische Vertellingen ‘Ganymedes 22’ (Rare Boekjes-reeks 63).

Stichting Fantastische Vertellingen 2022.

ISBN 978-90-78499-61-9

Te koop via de webshop van Stichting Fantastische Vertellingen.

‘De postbode trippelt ongeduldig naast het wezen en kijkt naar de buizerd die onder hen cirkelt, en nog dieper onder hen, op een plein van asfalt, zitten alle dieren en ook alle planten van de stad.’

Een postbode brengt de laatste post rond en eindigt daarmee het tijdperk van de mens.

Dit jaarboek voorziet in de algemeen geaccepteerde, evenwichtige staalkaart van het beste dat de Nederlandse fantastische literatuur voortbrengt.

over Ganymedes 22

Het laatste oordeel

Kort verhaal in ‘Fantastische Vertellingen, nr. 63’.

Stichting Fantastische Vertellingen 2022. Illustraties door Peter Erhardt.

ISSN 0167-8132

Te koop via de webshop van Stichting Fantastische Vertellingen.

‘Alleen haar moesten ze nog hebben. Zij was de laatste.’

De laatste kermis in een wereld die al ten dode is opgeschreven door de klimaatverandering. Het wachten is op het laatste oordeel.

De Ghost Ride, een belevenis in slechts zes pagina’s. Maar wat een belevenis. Krampachtig na hikkend blijf je achter!

NCSF 12 september 2022

De vluchteling

Openingsverhaal in ‘Fantastische Vertellingen, nr. 60’.

Stichting Fantastische Vertellingen 2021. Illustraties door Marco Bezoet de Bie.

ISSN 0167-8132

Te koop via de webshop van Stichting Fantastische Vertellingen.

‘Hij had haar nooit gezegd dat hij haar liever zag lachen, dat hij liever niet had dat ze schreef. Nog even bleef hij naar haar kijken. Wat zou ze schrijven?’

Twee verhaallijnen: een vluchteling die niet alleen voor mensen vlucht en een verliefd stel dat hun droomhuis koopt. Maar wie heeft het echte geluk bereikt? Is er wel een verschil tussen dromen en vluchten?

Gepelde aarde

Gepelde aarde

Uitgeverij Keytree 2020. Foto omslag door Florence van Hunsel.

ISBN: 9789492719195

Te koop via de webshop van Uitgeverij Keytree, via uw lokale boekwinkel of via andere webwinkels, zoals bol.com. Ook als e-book te koop (epub).

‘De spin liep op een manier die niet deugde. Zijn poten kwamen neer op een plek waar ze niet neer hoorden te komen. Uit de spintepels vloeide een draad die op een zekere manier de ruimte doorkruiste alsof het bewoog – of moet ik zeggen sneed? – op de plaats waar het onbeweeglijk stil hing. Ik wendde mijn ogen ervan af en ik wist dat ik mijn blik niet naar boven moest richten.’

Niemand pelt de korst van de werkelijkheid af om eronder te kijken. Maar wat als dat onbekende zich aan ons opdringt? Vluchten we, worden we overmand door waanzin of proberen we het te negeren? In de verhalen in deze bundel komen mensen terecht in situaties die ‘niet zouden moeten zijn’. Ze staren diep in de afgrond van het onbekende, met alle gevolgen van dien. Dit debuut van Dolf Wagenaar bevat verhalen, geïnspireerd door de verhalen van schrijvers als H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Arthur Machen, Thomas Ligotti en Franz Kafka en de schilderijen van David Lynch en Edvard Munch. De verhalen vormen een mix van horror, thriller, gothic en weird fiction, vermengd met absurdisme en magisch realisme.

Links

Gebundelde werken

Drie verzamelingen met oudere (niet bij een uitgever gepubliceerde) verhalen, recensies en essays. Gratis te downloaden als pdf.

Gebundelde verhalen
Gebundelde recensies
Gebundelde essays